När det kommer till klädval och stil, så kanske inte strumpor är det första du tänker på. Men ett par håliga, illamatchande och dåligt sittande strumpor kan faktiskt sänka intrycket av en i övrigt väl genomtänkt klädstil rejält. Nedan följer några bra hållpunkter att utgå från när du ska välja ett par passande kontorsstrumpor.

Vad är det för dresscode på din arbetsplats?

  Om alla klär sig i kostym så bör du exempelvis välja en tunnare strumpa för att vara bekväm i dina matchande finskor. De bör även ha ett högre skaft så att du inte får en glipa mellan sko och byxben. En mönstrad strumpa kan också fungera som ett personligt uttryck och en stilmarkör till en konservativ kostym eller kavaj.

Är det en mer avslappnad och alldaglig stil som gäller på jobbet så rekommenderar vi en välsittande bomullstrumpa, som både är slitstark och kommer i många färger och mönster. På de arbetsplatser där det är okej att shorts kan du med fördel välja en mer ”osynlig” strumpa utan skaft.   Välj rätt färg   Utgå ifrån färgen på dina byxor. Har du blå byxor? Välj ett par strumpor i en blå nyans eller någon annan färg inom samma färgskala. Undvik dock att välja exakt samma färg som du har på byxorna. Du kan också välja att matcha din strumpa efter nyansen på din sko. Mörkblått, grått, brunt och beige är bra basfärger som alltid går bra ihop.     Utgå från dina fötter   Vi är olika känsliga för temperaturer, sömmar och material. Utgå därför alltid från vad just dina fötter trivs med.