Fri frakt över 399 kr och fri retur
Kassa
Favoriter

BLACK OR BROWN SHOES WHATS THE DEAL?

Studentfester och bröllopstider är i antågande men vad gäller egentligen för när man skall bära bruna respektive svarta skor?

Vad gäller?

Nu närmar sig våren med student och bröllopstider. Vet du vad som gäller kring när man bär svarta respektive bruna skor?

Det finns en stilregel som säger ”aldrig bruna skor efter kl 18.00”. Det är en gammal regel som härstammar från svunna tider då man i vissa sammanhang bytte om till frack, smoking eller svart kostym till kvällen. Allt annat än svarta skor var då otänkbart.

Idag är allt från tweed till jeans och sneakers helt acceptabelt till både vardag och fest. Ett par bruna skinnskor kombinerat med ljus kavaj eller kostym kvällstid kan vara både formellt och stilfullt. Brunt anses dock fortfarande vara lite mer ledigt än svart och passar kanske bättre till jeans och chinos än till den svarta kostymen. Ju mörkare brun nyans skon har, desto mer formell kommer skon att framstå. Ett bra tips är också att matcha din strumpfärg med dina byxor, inte dina skor.

Ett annat tips för att få en fin kontrast mot skorna är att matcha mönster och färger på strumporna med din övriga klädsel. Välj t ex samma nyans på strumporna som den du har på slipsen, hängslena, skjortan eller näsduken.

Men fortfarande gäller att om klädkoden säger mörk kostym, smoking eller frack så är det svarta tunna snörskor som gäller!

Black or brown shoes